Typowe rodzaje odpadów restauracyjnych
Restauracje są zobowiązane do przestrzegania przepisów dotyczących gospodarowania odpadami i utylizacji opakowań.
Zazwyczaj odpady z restauracji obejmują zużyte opakowania różnych rodzajów, w tym z materiałów takich jak karton i tworzywo sztuczne. Ten ostatni rodzi szczególne problemy: jeśli nie zostanie poddany recyklingowi, może pozostawać w środowisku przez setki lat. Dlatego tak ważne jest stosowanie belownic w branży gastronomicznej w celu efektywnego zarządzania odpadami i ich recyklingu.
Firma Bramidan jest zaangażowana w dostarczanie niezawodnych maszyn, które wspierają Cele Zrównoważonego Rozwoju ONZ.
Zarządzanie odpadami w branży usługowej
Właściciele lokali gastronomicznych muszą znać zasady gospodarowania odpadami, których muszą przestrzegać. Jest to istotne zwłaszcza w odniesieniu do utylizacji opakowań po artykułach gastronomicznych. Zapewnia to właściwą obsługę i recykling, zgodnie z normami i przepisami dotyczącymi środowiska naturalnego.
Korzyści z prasowania odpadów
- Zmniejszenie liczby odbiorów odpadów z wypełnionych pojemników oznacza niższe koszty
- Sortowanie i przygotowanie odpadów do recyklingu przyczynia się do stworzenia bardziej ekologicznego profilu firmy
- Bezpieczne i czyste obiekty w wąskich przestrzeniach zapewniają lepsze środowisko pracy
Dlaczego warto używać belownicy do opakowań restauracyjnych?
Korzyści z użytkowania belownic:
- Łatwe, wygodne i bezpieczne w użyciu – nasze belownice mają szerokie otwory i spełniają normę bezpieczeństwa EN16500
- Nadają się do kartonu, opakowań z folii oraz puszek aluminiowych.
- Odpady belowane zajmują mniej miejsca.
Nasza gama produktów obejmuje modele takie jak B3 i B4, które idealnie sprawdzą się w branży gastronomicznej ze względu na kompaktowe rozmiary, które z łatwością mieszczą się w przestrzeniach o niskim suficie. Ponadto są one przyjazne dla użytkownika – nasi technicy zapewniają kompleksowe szkolenie dla personelu po instalacji maszyny.
Łatwość obsługi
Wielofunkcyjne gospodarowanie odpadami
Łatwość obsługi
Oszczędzaj czas
Znajdź odpowiednie maszyny do swojej restauracji
Mając do wyboru wiele modeli, nasz zespół sprzedażowy może przeprowadzić dopasowany co klienta audyt odpadów, aby znaleźć maszynę, która pasuje do jego potrzeb i przestrzeni roboczej.